Waldorfská škola v Bratislave

Blog waldorfskej školy

Osobné názory, postrehy, polemiky našich učiteľov, rodičov a žiakov waldorfskej školy.

Waldorfská škola bola pre mňa tou najlepšou

Autor: Waldorfská škola, 19.1.2013

Waldorfská škola bola podľa mňa tou najlepšou základnou školou, akú som mohla mať. Áno, je pravda, že na inú ZŠ som ani nechodila, no keď si to porovnám s tým, čo počúvam o iných školách, len to utvrdzuje moje presvedčenie. Na waldorfskej škole som sa cítila z väčšej časti veľmi dobre a môj postoj ku škole, či už základnej alebo strednej, je celkovo oveľa pozitívnejší (a možno aj realistickejší, úprimnejší) ako postoje mnohých mojich spolužiakov či rovesníkov.

Mojou akoby najväčšou výhodou je to, že si doteraz pamätám veľmi veľa z toho, čo som sa naučila na waldorfskej škole, čo nemôžem povedať o mojich spolužiakoch z iných škôl. Waldorfska škola mi dala veľký všeobecný rozhľad a schopnosť kreatívne myslieť.Táto škola ma naučila netúžiť len priamočiaro po informáciách, ale skôr vnímať súvislosti, logické postupnosti alebo príčiny, ktoré za faktami stoja.
Povedala by som, že hlavne vďaka tejto škole dokážem vnímať, čo je krásne na učení sa. Toto považujem za veľmi dôležité, pretože motivácia "učím sa lebo sa chcem dostať na dobrú školu" mi pripadá nedostatočná.
Odvážim sa povedať, že najmä vďaka waldorfskej škole som jednou z najlepších študentiek môjho ročníka.

Mariana Jarina (Bilingválne gymnázium C. S. Lewisa)


comments powered by Disqus