Waldorfská škola v Bratislave

Výlet na farmu

Autor: Slávka Šebová, učiteľ, 28.9.2015

Čriepky zo života prvákov 2

V piatok 25. septembra sme sa s prvákmi vybrali na výlet na farmu Abeland neďaleko Lozorna s cieľom pozrieť si ovečky :) Viacerí prváci počítali dni do výletu – ešte tri dni, dva dni, už zajtra a ideme :)

Najskôr sme sa pozreli na kravičky aj s malým teliatkom, ktoré pán Abel pred nami kŕmil a rozprával o nich. Rád zodpovedal aj detské zvedavé otázky.


Neskôr sme pomohli pánovi Abelovi vohnať ovečky do ohrady, tým, že sme spoločne vytvorili oblúčik, aby ovečky neprebehli ďalej, ale vbehli priamo do ohrady. Tie už boli hladné – skoro ako my :) a hneď začali spásať zelenú trávu a popadané jabĺčka. Videli sme aj ako sa ovečkám strihajú pazúriky.


Po tejto ukážke sme boli už naozaj hladní a smädní, tak sme si posadali za stôl a pustili sa do jedenia. Tí už najedení boli pozrieť prasiatko, pohladkali kocúrika – Tigríka alebo sa rozbehli na ihrisko s preliezkami.

Pred odchodom sme si skúsili ovoňať a pochytať ovčiu vlnu, veď s ňou budeme neskôr v škole pracovať. Budeme ju čistiť, prať, čechrať, česať... Už sa tešíme :)

Aj napriek daždivej predpovedi počasia, sme nezmokli a odniesli sme si pekné zážitky zo stretnutia so zvieratkami a spoločnej cesty autobusom :)