Waldorfská škola v Bratislave

Nielen o tom, ako je to s notebookmi a mobilmi  v 1.ročníku wš

Autor: Ivana Bartovičová, učiteľ, 8.2.2015

Prváci majú za sebou prvé štyri školské mesiace. V škole sú už ako doma. Sú kamaráti s druhákmi, s ktorými sa stretávajú najmä v čase klubu, ale podarila sa nám aj spoločná práca – nacvičili sme koledu „Jak si krásne Jezuliatko“ a vystúpili sme s ňou na vianočnej besiedke. Tiež sa kamarátia so siedmakmi, ktorí nám z času na čas pomôžu s nejakými komplikovanejšími ručnými prácami. No ani žiakov ostatných ročníkov neobídu bez povšimnutia. Sú skutočne veľmi spoločenskí.

Z vyučovania: majú za sebou po dve epochy slovenského jazyka a matematiky. Poznajú rímske čísla do X, vedia ich rozkladať i na tri sčítance; množstvo básní, nielen k písmenám D,P,M,R,C,K; piesní; jazykolamov; nacvičili a odohrali Vianočnú hru. Pred Vianocami navštívili divadelné predstavenie Gašparko na domovskej scéne SĽUK-u v Rusovciach, tiež vianočné trhy.

 Zvládli to ako veľkí prváci. Pochutili si asi najviac na trdelníkoch a medovníkoch, no nechali si peniažky i na drobné darčeky. Na záver našej návštevy trhov sme zaspievali všetky nám známe vianočné piesne pod stromčekom, čím sme si vyslúžili množstvo obdivných pohľadov a pochvál od okoloidúcich.


A ako je to teda u nás s tou najnovšou technikou? 

Pozrite si obrázky:Jakubko vyrobil najskôr notebook (všimnite si rímske čísla na číselnej klávesnici). 

Neskôr mobil. Vidite ho vo fotogalérii nižšie. Nechýba mu ani  batéria a SIM-karta. Počas vyučovania ho odovzdáva na môj stôl. 


Fotogaléria

comments powered by Disqus