Waldorfská škola v Bratislave

Prváci v škole

Autor: Slávka Šebová, učiteľ, 15.9.2015

Čriepky zo života prvákov 1


Po niekoľkodňových augustových prípravách, bola prvácka trieda pripravená prijať svojich prváčikov. V stredu ráno, krátko po 8.15 začali zvedaví chlapci a dievčatá vstupovať do triedy. Niektorí smelšie, niektorí menej. Po prvom školskom podaní si ruky so mnou ako triednou pani učiteľkou, si hľadali svoje miesto v triede a pomaly spoznávali nových spolužiakov.

Noví prváci


Po niekoľkých minútach, všetci sedeli vo svojich laviciach a príbeh s deväťročným trvaním sa mohol začať. Teda, ten dnes vyrozprávaný príbeh bol predsa len o dosť kratší, veď o necelú hodinu nás budú čakať všetci žiaci, učitelia a zamestnanci školy v telocvični, aby nás privítali. Príbeh bol o priateľstve dvoch kamarátov v lese, ktorí radi pomáhali všetkým naokolo. A tak aj prváci dostali  na začiatok svojich drevených škriatkov "pomocníčkov", s ktorými sme sa, spievajúc naučenú pieseň, vybrali do telocvične. Tam nás čakala „slávobrána“, ktorú nám urobili naši najstarší žiaci - deviataci. Bolo to naozaj krásne, keď toľko hlasov spievalo pieseň: "Priateľstvo je ako zlatá brána, v nás je, v nás je od tej brány kľúč".


Ďakujeme za krásne privítanie a tešíme sa na spoločné zážitky s vami.

Ak by niekto čakal, že z telocvične sa pôjde rovno domov, nebolo to tak, prváci sa vybrali písať rovno rovné čiary na tabuľu :). A že to nebola ľahká práca, to mi verte, ešteže sme si to najskôr nacvičili prstom vo vzduchu, nosom, ba aj nohami. V tento deň v škole pracovali nielen prváci-žiaci, ale aj prváci-dospeláci, teda ich rodičia. Ušili nám menšie i väčšie vrecúška naplnené ryžou, fazuľou, šošovicou či cícerom. Ďakujeme, veľmi dobre nám nielen padnú do ruky, ale najmä dobre sedia na hlave :).


Pekné dni.

Slávka Šebová

Triedna učiteľka prvákov


comments powered by Disqus