Waldorfská škola v Bratislave

Karneval pre dospelých

Autor: Xénia Činčurová, učiteľ, 3.3.2011

Milí rodičia, učitelia a priatelia školy,
srdečne Vás všetkých pozývame na tradičný waldorfský karneval pre dospelých, ktorý sa uskutoční 5 marca 2011 o 19:00 v priestoroch jedálne waldorfskej školy. Môžete sa tešiť na hudbu, tanec i tombolu. Ako vstupné si prineste darček do tomboly, nejaké občerstvenie slané, sladké alebo tekuté, o ktoré sa potom spoločne rozdelíme. Odporúčame vstup v maskách, ale nie je to podmienkou. Ak ste na našom karnevale ešte neboli, prečítajte si, ako to vyzeralo na karnevale minulý rok…

Keď sa povie: karneval…

Fašiangové obdobie sa končí školskými karnevalmi – žiackym a rodičovským. Kým ten žiacky býva v réžii učiteľov školy, ten rodičovský organizuje každý rok Rada rodičov.

Ja som sa na karnevale zúčastnila prvýkrát (kvôli malým deťom) a ešte bez manžela (opatroval už trochu odrastené), ale bavila som sa výborne. Prišla som ako bosorka na metle, pričom táto relikvia sa ukázala ako veľmi užitočná, lebo sa s ňou výborne tancovalo a takmer dokonale mi nahradila chýbajúceho partnera. Keďže si ju odo mňa aj ostatní „osamelí“ požičiavali, zrejme tento pocit mali aj oni. A v akej spoločnosti som sa ocitla? Prišiel tenista s tenistkou, turistka so „Spacákom“, do telocvične sa vrútil korčuliar na kolieskových korčuliach a doviedol si aj Speváčku, dokonca prišli aj zástupcovia Konzervatívneho inštitútu, prikriatol sa aj Jehovista s akýmsi Mafiánom, došiel aj Heavymetalista s akýmsi Netopierom, objavil sa dokonca aj Michael Jackson, Korzárka, Zajačik, Strigôň. Zopár ľudí prišlo bez masiek, ale vôbec to nevadilo. Prevládala dámska spoločnosť, takže výzva do budúcnosti: Páni, nenechajte si ujsť príležitosť! Hudbu robil svojský disdžokej, pohostenie sme každý nejaké doniesli, takže nikto si nesťažoval na hlad či smäd. Vystúpila skupina írskeho tanca, ktorá nás potom zaúčala do jeho tajov. Chaos bol z toho síce riadny, ale nikomu to nevadilo. Spoločné bubnovanie malo tiež svoje grády. Zlatým klincom programu bolo skvelé spevácke duo Barová speváčka a Mexičan, ktorý spev sprevádzal hrou na gitaru, a pravdupovediac, taký kvalitný výkon pri ich skromnom vzhľade som vôbec neočakávala. Vyvrcholením karnevalu bola tombola, kde cien bolo viac než zúčastnených, čo považujem aj za jedinú slabinu podujatia. Samozrejme, nie tombolu, ale nízku účasť rodičov aj učiteľov. A keď si pomyslím, ako môj tretiak žobronil o účasť na karnevale!

Originálna atmosféra, tajomnosť masiek, dobrá zábava, príjemné rozhovory, prekvapenia z tomboly a celková sranda ma presdvedčili, že túto akciu si netreba nechať ujsť.

comments powered by Disqus