Waldorfská škola v Bratislave

Pripravujeme pre Vás - seminár pre rodičov detí s ťažkosťami v učení.

Autor: , 27.6.2014

Tento školský rok sa končí. Bilancujeme. Dívame sa na to, čo sa podarilo a čo nie tak úplne, aké nové podnety priniesol. A jeden z tých nových podnetov do budúcna by sme Vám radi predstavili.

Je to seminár, ktorý je ponukou pre rodičov detí, ktoré zápasia s učením a to najmä preto, že trpia nejakým špecifickým oslabením, ktoré ústi do tzv. vývinovej poruchy učenia, alebo - dyslexie, dyskalkúlie, dysortografie a pod.

Rodičia, ktorí majú deti s ťažkosťami  v učení sa stretávajú a často neustále zápasia so všemožnými problémami. Občas takáto situácia vedie k pocitu bezmocnosti, "odovzdaniu sa osudu", či straty záujmu. Niekedy vedie k vzdávaniu sa rodičovskej kompetencie pomáhať svojmu dieťaťu, niekedy naopak - k prílišnému tlaku. Ale zaručene si rodičia  často vzdychnú s otázkou: "Čo mám robiť? Čo s tým?"

Ponúkame seminár rodičovských kompetencií pod názvom: Vzdelávanie rodičov detí s ťažkosťami v učení, práve preto, aby sme rozšírili  informovanosť rodičov v tejto oblasti a ponúkli riešenia "na doma". Bezmocnosť nie je dobrý radca a často nás môže zbytočne zdržovať.

Na tomto seminári ponúkame aj možnosť vzájomne sa obohatiť tým, čo rodičia o spomínanej téme už zistili, skúsili, našli a objavili. Čo im fungovalo a čo nie. Dostanú množstvo materiálov a inšpirácii na prácu s dieťaťom, skúsime sa spoločne naladiť na jeho ťažkosti a porozumieť im. Povieme si o tom, čo je to učenie a ako je možné k nemu pristúpiť z rôznych strán a iné zaujmavé aktivity.

Pozrite si prezentáciu a ak máte ešte nejaké otázky, príp. záujem, prihláste sa na adrese:

                                                                                               miroslava.heribanova@iwaldorf.sk


comments powered by Disqus