Waldorfská škola v Bratislave

Naše deti a kone

Autor: Alena Klčová, učiteľ, 26.12.2013


Vraj najkrajší pohľad na svet je z chrbta koňa. Naša žiačka Sára Štangelová vyrastá na dostihovej dráhe medzi rodičmi, ktorí tiež jazdia. S koňmi je jedna ruka a jedného aj vlastní. Jasne kráča v šľapajach svojich rodičov a reprezentuje nie len doma, ale aj v zahraničí. Medaily a dekoračné stužky sa v jej zbierke množia jedna za druhou. 

Sára do našej triedy nechodila od začiatku. Na našu školu prišla v štvrtej triede. Jej zaradenie nebolo celkom jednoduché, ale napokon si svoje miesto v triede predsa len našla. 

Učenie v škole jej iste neposkytuje také uspokojenie, ako kone a jazda na nich a svet dostihovej dráhy, kde nájdete nie len kone, ale aj psy, mačky a obrovskú voliéru jej otca. Upútať Sáru na vyučovaní preto nie je vždy ľahké. Často je možné, že ju v škole ani nenájdete. Nie preto, že by bola chorá, je to veľmi zdravá slečna, ale - je na pretekoch. A potom si na facebooku môžete pozrieť fotky a oznam o novom víťazstve, či úspešnom reprezentovaní doma, či v zahraničí. 

Sára je zručná nie len v zaobchádzaní s koňmi, ale aj na ručných prácach. V šikovnosti rúk ju školila najmä jej babička, ktorá sa sama takýmto činnostiam venuje. To jej veľmi pomohlo začleniť sa do programu našej školy, kde práca rúk tvorí veľkú časť vyučovacieho obsahu. 

Sára je aj šikovná žiačka, aj keď sa mierne nekamaráti s matematikou. Našťastie má šikovnú mamu, ktorá jej s touto prácou vie pomôcť. 

Tak jej teda držme palce, nech sa pevne drží v sedle a šťastne dovedie koňa do cieľa ešte v mnohých súťažiach.



 Posledný úspech na medzinárodných pretekoch v rakúskom Ebreichsdorfe.

V náročnej medzinárodnej konkurencii 20 dvojíc  detí a juniorov z Maďarska, Rakúska, Nemecka, Švajčiarska, Ruska, Slovinska a Rumunska získala Sára prvé a tretie miesto.  

Fotogaléria

comments powered by Disqus