Waldorfská škola v Bratislave

Prednáška Marcel Desax: O deťoch a rodičoch

Autor: , 7.11.2012

Milí rodičia,

ak máte záujem stretnúť sa s nadšencami v oblasti pedagogiky, odporúčame prísť sa pozrieť na festival Radi s deťmi tento víkend 9. – 11.11.2012 do Banskej Bystrice. Uvidíte známe osobnosti zo Slovenska a zo sveta ako Miron Zelina a Marcel Desax, budete mať možnosť zúčastniť sa rozličných worshopov, besied, premietaní filmov, plánuje sa aj online pripojenie na krst jednej knihy.Cieľom je zdieľanie toho, čo robíme s deťmi radi a z čoho sa aj deti tešia. Chystáme sa pridať aj z našej školy, poteší nás, ak nás prídete podporiť.
viac na www.radisdetmi.sk.

V pondelok využijeme možnosť, že Marcel Desax k nám meral cestu a budete sa môcť s ním opäť stretnúť na prednáške v našej jedálni:

  • Pre všetkých rodičov, ktorí riešia ťažkosti v komunikácii so svojimi deťmi,
  • ktorí narazili na strop svojich možností, sprostredkovať niečo dieťaťu,
  • ktorí by radi riešili situáciu inak, bez tlaku, stresu a násilia ponúkame nasledujúce myšlienky:

O deťoch a rodičoch

Marcel Desax:

“Deti sú dnes jemnocitnejšie a zraniteľnejšie voči nedostatkom a nevyriešeným minulostiam nás dospelých. Sú priamo závislé na tom, ako my zaobchádzame so sebou samými. Obzvlášť vtedy, ak zažívame deti ako „náročné“, poukazujú nám na naše možnosti vývoja. Pokým si nosím životom nevyriešené veci, stavajú sa mi tieto do cesty, keď vstúpim do kontaktu s dieťaťom.”

pondelok 12. 11. 201217,30 vo waldorfskej škole
vstupné 5 Eur
individuálna zľava možná

Marcel Desax
pracoval vyše 20 rokov v škole Solvik (www.solviskolan.se), na waldorfskej škole v Jarne- Švédsko. Stal sa spolupracovníkom Pära Ahlboma (zakladateľa intuitívnej pedagogiky;pohyblivej triedy) Dlhé roky je žiakom a spolupracovníkom Iris Johansson (Komunikácia ako umenie). Dnes pôsobí ako mentor a mediátor a vedie semináre. Je otcom šiestich deti.
comments powered by Disqus